Τι είναι τα Οδοντικά Εμφυτεύματα;


α οδοντικά εμφυτεύματα είναι μεταλλικοί στύλοι ή πλαίσια που τοποθετούνται χειρουργικά στη γνάθο κάτω από τα ούλα σας. Μόλις τοποθετηθούν, επιτρέπουν στον οδοντίατρό σας να τοποθετήσει αντικαταστάτες δοντιών πάνω τους.


Πώς δουλεύουν τα οδοντικά εμφυτεύματα;


Επειδή τα εμφυτεύματα συνδέονται με τη γνάθο σας, παρέχουν σταθερή υποστήριξη για τα τεχνητά δόντια. Οι οδοντοστοιχίες και οι γέφυρες που τοποθετούνται σε εμφυτεύματα δεν θα γλιστρήσουν ούτε θα μετατοπιστούν στο στόμα σας - ένα ιδιαίτερα σημαντικό όφελος όταν τρώτε και μιλάτε. Αυτή η ασφαλής εφαρμογή βοηθά τις οδοντοστοιχίες και τις γέφυρες - καθώς και με μεμονωμένα στέμματα τοποθετημένα πάνω από εμφυτεύματα - να αισθάνονται πιο φυσικά από τις συμβατικές γέφυρες ή οδοντοστοιχίες. Για μερικούς ανθρώπους, οι συνηθισμένες γέφυρες και οι οδοντοστοιχίες απλά δεν είναι άνετες ή ακόμη και πιθανές, εξαιτίας πόνων, φτωχών κορυφών ή οδοντοστοιχιών. Επιπλέον, οι συνηθισμένες γέφυρες πρέπει να συνδέονται με τα δόντια εκατέρωθεν του χώρου που απομένει από το δόντι που λείπει. Ένα πλεονέκτημα των εμφυτευμάτων είναι ότι δεν πρέπει να προετοιμαστούν ή να υποβαθμιστούν γειτονικά δόντια για να κρατήσουν το νέο σας δόντι / δόντια αντικατάστασης στη θέση τους. Για να τοποθετήσετε εμφυτεύματα, πρέπει να έχετε υγιή ούλα και επαρκή κόκαλα για να στηρίξετε το εμφύτευμα. Πρέπει επίσης να δεσμευθείτε να διατηρήσετε αυτές τις δομές υγιείς. Η σχολαστική στοματική υγιεινή και οι τακτικές οδοντικές επισκέψεις είναι κρίσιμες για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία των οδοντικών εμφυτευμάτων.


Τύποι εμφυτευμάτων


Ενδοστεατικά εμφυτεύματα - αυτά εμφυτεύονται χειρουργικά απευθείας στη γνάθο. Μόλις ο περιβάλλοντος ιστός των ούλων έχει θεραπευτεί, απαιτείται μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση για να συνδεθεί μια θέση με το αρχικό εμφύτευμα. Τέλος, ένα τεχνητό δόντι (ή δόντια) συνδέεται με το εμφύτευμα, ή ομαδοποιείται σε μια γέφυρα ή οδοντοστοιχία.
Υποπεριτοναϊκά εμφυτεύματα - αυτά αποτελούνται από ένα μεταλλικό πλαίσιο το οποίο προσαρμόζεται πάνω στη γνάθο ακριβώς κάτω από τον ιστό των ούλων. Καθώς τα ούλα επουλώνονται, το πλαίσιο στερεώνεται στη γνάθο. Οι στύλοι που είναι προσαρτημένοι στο πλαίσιο, προεξέχουν μέσα από τα ούλα. Όπως και με τα ενδοσωματικά εμφυτεύματα, τα τεχνητά δόντια στη συνέχεια τοποθετούνται στους στύλους.


© 2019 Prodenta All Rights Reserved.

Top