Τι είναι η αισθητική οδοντιατρική


Η αισθητική οδοντιατρική χρησιμοποιείται γενικά για να αναφέρεται σε κάθε οδοντιατρική εργασία που βελτιώνει την όψη (αν και όχι απαραίτητα τη λειτουργικότητα) των δοντιών, των ούλων και / ή του δαγκώματος. Επικεντρώνεται κυρίως στη βελτίωση της οδοντικής αισθητικής στο χρώμα, τη θέση, το σχήμα, το μέγεθος, την ευθυγράμμιση και τη συνολική εμφάνιση του χαμόγελου.


Λεύκανση


Η λεύκανση ή η "λεύκανση των δοντιών" είναι η πιο κοινή αισθητική οδοντιατρική διαδικασία. Ο γιατρός θα αξιολογήσει πρώτα τα δόντια σας για να καθορίσει εάν η λεύκανση είναι κατάλληλη για εσάς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια διαφορετική αισθητική διαδικασία μπορεί να ανταποκρίνεται καλύτερα στις προσδοκίες σας, αλλά η λεύκανση είναι μια ασφαλής, γρήγορη και εύκολη διαδικασία που είναι αποτελεσματική για όλους σχεδόν. Ενώ πολλές επιλογές λευκαντικών είναι πλέον διαθέσιμες για αγορά χωρίς την αιγίδα οδοντιάτρου, οι θεραπείες που παρακολουθούνται από τον οδοντίατρό, παραμένουν οι συνιστώμενες διαδικασίες για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η λεύκανση λέιζερ είναι μια τεχνική λεύκανσης δοντιών στην οποία τα ούλα καλύπτονται με καουτσούκ και ένα χημικό λεύκανσης εφαρμόζεται στα δόντια. Μια ακτίνα λέιζερ αργού, που προορίζεται να επιταχύνει τη διαδικασία λεύκανσης, στη συνέχεια προβάλλεται στα δόντια. Αυτό το λέιζερ ενεργοποιεί τη λευκαντική χημική ουσία και φωτίζει το χρώμα των δοντιών. Η λεύκανση λέιζερ λέγεται ότι είναι έξι φορές πιο αποτελεσματική στην λεύκανση των δοντιών σε σύγκριση με άλλες διαδικασίες.


Αναμόρφωση


Η αναμόρφωση του δοντιού αφαιρεί τμήματα του σμάλτου για να βελτιώσει την εμφάνιση του δοντιού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διόρθωση ενός μικρού τμήματος, ή για τη μεταβολή του μήκους, του σχήματος ή της θέσης των δοντιών, καθώς και όταν υπάρχει διαφορά μεγέθους των δοντιών. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διόρθωση στραμμένων ή υπερβολικά μακρών οδόντων. Η μεθοδολογία είνα επίσης γνωστή ως σμαλοπλαστική, οδοντοπλαστική, περιγράμμανση, αναμόρφωση, λεπτότης, απογύμνωση.


Σύνδεση


Η σύνδεση είναι μια διαδικασία στην οποία ένα οδοντικό σύνθετο υλικό τύπου σμάλτου εφαρμόζεται στην επιφάνεια του δοντιού, σμιλεύεται σε σχήμα, σκληρύνεται και στη συνέχεια γυαλίζεται. Ένα παράδειγμα μιας συνδετικής ουσίας είναι τα ένθετα και οι ονύλες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την επιδιόρθωση των αποσπασματικών και ραγισμένων δοντιών.


Γέφυρες


Μια γέφυρα είναι μία ακίνητη προσθετική αποκατάσταση (παραμένει μόνιμα δηλαδή στην στοματική κοιλότητα) που αντικαθιστά ένα η περισσότερα δόντια που λείπουν από την φυσιολογική οδοντοφυΐα του ασθενή. Η οδοντική γέφυρα στηρίζεται πάνω σε κάποια υπάρχοντα δόντια που χρησιμεύουν ως στηρίγματα για να συγκολληθούν πάνω τους τα τεχνητά δόντια που αντικαθιστούν τα φυσικά που έχουν χαθεί. Μια επιεμφυτευματική γέφυρα μπορεί επίσης να στηριχθεί πάνω σε εμφυτεύματα, σε περίπτωση που ο ασθενής έχει εκτεταμένο αριθμό απώλειας δοντιών. Μπορεί επίσης να στηριχθεί σε ένα φυσικό δόντι και σε ένα εμφύτευμα. Αυτό ονομάζεται μεικτή στήριξη.


© 2019 Prodenta All Rights Reserved.

Top